37
donateurs
€3034.5
van €2651 gedoneerd
Er kan niet meer gedoneerd worden op dit project.

GuyFox

114.5% behaald

Projecteigenaar:

Welkom! Dit is dé crowdfunding-pagina voor mijn eerste EP genaamd:
“Stories and Metaphors”

Mijn naam is Sjoerd, maar op het podium speel ik onder de naam Guy Fox mijn akoestische roots- en folkmuziek. Een paar maanden geleden ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Gedurende mijn studententijd trad ik naast mijn studie al regelmatig op – onder andere als poging om indruk te maken op studentenmeisjes – maar tijdens mijn exchange tijd in Noorwegen merkte ik pas waar mijn hart echt ligt: muziek.

logo youtube

Scandinavische kou
Door de kou bracht ik veel tijd door op m’n studentenkamertje en begon ik in eerste instantie erg veel Breaking Bad te kijken. Toen ze het 5e seizoen echter uitstelden ben ik begonnen akoestische nummers te schrijven en ze uit te voeren op de straten van Oslo. Dit bestaan beviel me eigenlijk zo goed dat het mij inspireerde om het roer na mijn studie volledig om te gooien, de handen uit de mouwen te steken en voor de volle 100% voor muziek te gaan. Sinds december is het zover en is mijn tijd nu aangebroken!

Waar ik mij nu zoal mee bezig houd is natuurlijk allerlei optredens in Tilburg. Dit doe ik voor de podiumervaring en om mijn eigen nummers voor een publiek te kunnen uitproberen. Sinds afgelopen maart organiseer ik zelf live muziek avonden bij Cafe Joris met de naam “Guy Fox Night” waarbij ik gastartiesten uitnodig om samen met mij een een leuk programma neer te zetten. Hiernaast ben ik bezig met mijn netwerk uit te breiden hier in Tilburg en daarbuiten.

2012-11-06 15.39.53
Uitzicht vanuit studentenkamertje in Oslo

For the win

Ook zijn er af en toe muziekwedstrijden waar ik aan meedoe. En ja, zelfs met succes: eind mei mag ik met een leuk clubje Fontys studenten op tour in Duitsland in het kader van een prijs die ik heb gewonnen met hun wedstrijd “Wanderlust Eurogig”. Mijn eerste echte festival-optreden is daarmee een feit geworden dus dat wordt kicken! Nu dat de lente is aangebroken ga ik ook lekker op straat musiceren in verschillende steden om zo hopelijk nog meer mensen te kunnen bereiken met mijn muziek, en hopelijk ook om ze enthousiast te maken voor dit project. Ten slotte sta ik deze zomer ook nog eens lekker te pingelen op Festival Mundial – toch wel de klapper op de vuurpijl!

EP
“Stories and Metaphors” is de titel van de EP die ik samen met jullie gestalte wil gaan geven via deze crowdfunding. Met dit kleine album wil ik mensen kennis laten maken de nummers die ik de afgelopen 3 jaar geschreven heb. Ik hou van een minimalistische aanpak op muziek, want als een nummer goed is, dan moet hij ook basic en akoestisch tot zijn recht komen vind ik. Met weinig middelen word je naar mijn mening pas echt gedwongen om creatief tot het uiterste te gaan; dat werkt voor mij in ieder geval altijd het beste. Zodra ik allerlei fancy opties heb haak ik af, maar als je mij een gaar rommelgitaartje geeft met 3 snaren kan ik er uren op spelen. De nummers die ik wil gaan opnemen variëren van folky, bluesy tot pop en jazz-achtig, en van optimistisch tot melancholisch. Ze gaan over allerlei emoties en gedachtes die afgelopen jaren een rol hebben gespeeld in mijn leven. Natuurlijk hoop ik via deze crowdfunding natuurlijk op veel donaties, maar vooral dat veel mensen die de EP zelf willen; want het draait uiteindelijk allemaal om de muziek. Ook als de 100% al is bereikt kunnen mensen de EP blijven bestellen, een deel van de donaties gaat dan naar het Cultuurfonds Tilburg (maar nu loop ik wellicht op de zaken vooruit). Een ander doel is om via dit project mijn groep van volgers te vergroten. Je kan mij hiermee altijd helpen door mijn berichten op social media te liken en te delen. Alle beetjes helpen mij en daar ben ik je dus altijd dankbaar voor. Het overgrote deel van het budget zal gespendeerd worden aan studiotijd, daarnaast zijn er natuurlijk kosten voor het persen van de CDs en en het drukken van CD-doosjes met de albumart. Daarnaast is er een bescheiden bedrag voor online promotie en het maken en bestellen van de materialen voor de tegenprestaties (het gerucht gaat dat er Guy Fox baarden uitgedeeld gaan worden). Ik heb bewust gekozen om de kosten laag te houden, zodat het project een grote kans van slagen heeft en ik snel aan de bak kan met opnames.

 

Bovenaan de pagina staat een fraai youtube filmpje, al zeg ik het zelf. Mijn dank hiervoor gaat uit naar the one and only Wilson Benjamins! In het filmpje presenteer ik in beeld en geluid wie ik ben en waar ik voor sta, en wat het project verder inhoudt. Ten slotte wil ik je bedanken voor het lezen, ik hoop natuurlijk dat je me wilt helpen deze EP uit te brengen.

Wil je mij mij steunen? Dat kan door op de knop rechts bovenaan op deze pagina te klikken! En laat hieronder een reactie achter zodat je mij en anderen direct kan laten zien dat jij achter dit project staat!

Groeten Guy Fox!

facebook_logo instagram__1_

 

 

 

 

DSC02074 kopie

  1. Paul van den Hurk

    Paul van den Hurk zei:

    7 mei 2015 om 18:00

    Done!
    Maak er wat moois van, Sjoerd! Mag ik een gesigneerd exemplaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

€15 of meer De EP "Stories and Metaphors"
Voor dit bedrag is de EP voor jou! Veel luisterplezier en uiteraard bedankt voor de donatie!
20 donaties
€22 of meer EP + epic Guy Fox baard
Bij deze donatie krijg je als tegenprestatie de EP en een echte Guy Fox baard.
2 donaties
€35 of meer Guy Fox T-Shirt los
Met een uniek Guy Fox T-shirt kan je laten zien dat je mijn campagne hebt gesteund! Meer informatie over het T-shirt volgt binnenkort.
3 donaties
€50 of meer EP + epic Guy Fox baard + Uniek Guy Fox T-Shirt
Voor dit mooie bedrag krijg je naast de EP en de Guy Fox baard ook nog eens een uniek Guy Fox T-shirt van me! Meer informatie over het shirt volgt binnenkort.
1 donaties
€200 of meer Huiskamerconcert + EP + T-Shirt + Guy Fox baard
Bij een bijzonder bedrag hoort een bijzondere tegenprestatie. Ik kom met mijn gitaar bij je langs om jou en je vrienden, familie een concert te geven. Uiteraard krijg je ook de EP, het T-shirt en, het belangrijkste, de Guy Fox baard. Laten we er een mooie happening van maken!
3 donaties