107
donateurs
€9710.49
van €8946 gedoneerd
Er kan niet meer gedoneerd worden op dit project.

Let's Té together

108.5% behaald

Projecteigenaar: Niek van Uden

youtubelinkEr waren eens – nog niet zo heel lang geleden – vier musici: Conny, Emilyn, Niek en Sander, die met elkaar gingen spelen. Ze ontdekten dat ze samen als de band Té hele zalen vol mensen aan het dansen konden krijgen. Ze brengen je de wereld van balfolk!

Balfolk = delen
Dansen op live muziek: dat is balfolk. Dansen op wereldmuziek uit eigen regio: dat is balfolk. Een dansavond, een bal, met een band op het podium die de muziek deelt met een zaal vol dansers, die samen elk nummer opnieuw een ander dansje proberen te doen: dat is balfolk. Wij zijn als Té verliefd op de instelling en sfeer die horen bij deze muziek, deze dans, deze bals; het is één groot feest van geven en ontvangen. En er zit nog zo veel omheen. Wanneer wij optreden, krijgen wij vaak slaapplaatsen aangeboden bij mensen thuis, huisgemaakte maaltijden, een afterparty in een huiskamer… Mensen delen in alles wat ze hebben. We krijgen zoveel terug voor de muziek die we maken op het podium. Die instelling en sfeer willen we graag aan veel meer mensen doorgeven.

Reizen, ontdekken, grenzentefotopub4
Afgelopen jaren hebben we al het voorrecht gehad om op veel plekken te mogen spelen. We reisden van Canada tot Polen. De uitwisseling met musici en dansers geeft ons overal weer nieuwe ideeën voor onze muziek. Toch lopen we ook tegen grenzen aan: er is lang niet altijd gemeenschappelijk repertoire om met andere musici samen te spelen. Ook is onze muziek nog vaak onbekend en daarmee onbemind. Vooral in de landen Frankrijk en België zouden we graag meer willen spelen en zien we ook kansen. In Nederland, waar we een enthousiast publiek hebben, merken we juist dat het moeilijk is om te blijven spelen, omdat we al op zoveel plekken geweest zijn. Toch willen we als band graag bijdragen om deze prachtige muziekstijl ook in Nederland te blijven verspreiden en onze muziek overal te kunnen laten horen.

Het masterplan
We hebben daarom een plan bedacht waarmee we tegelijktijd aan onze eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van balfolk kunnen werken:
* Een nieuw Té album. We willen een nieuw visitekaartje maken, waarop we onze ontwikkeling sinds ons eerste album vastleggen. Daarmee kunnen we onze muziek blijven delen met ons oude en een nieuw publiek en verwachten we bij te dragen aan de verspreiding van balfolkmuziek in Nederland en ver daar buiten.
* Tunebook, meespeeltracks, website. Om de samenspelmogelijkheden te bevorderen, stellen we onze eigen bladmuziek beschikbaar in een mooi vormgegeven tunebook. Tegelijkertijd maken we een website waar we gedeeltes van de bladmuziek beschikbaar stellen en meespeeltracks voor deze en andere tunes, zodat je als het ware thuis al met ons mee kan oefenen. Zo willen we muzikanten aansporen mee te komen doen met de sessies die altijd plaatsvinden na een bal en kunnen zij zelf meespelen.
* Gratis dansworkshops voor Tilburgers. We willen zoveel mogelijk mensen laten meedansen op onze muziek. Voor Tilburgers willen we gratis danslessen beschikbaar stellen in buurthuizen en jongerencentra, zodat iedereen in de stad van onze oorsprong met balfolk kan kennismaken. We hopen met dit voorbeeld anderen te inspireren om iets vergelijkbaars te doen op andere plekken in Nederland. Sociaal werk heeft al ruimtes beschikbaar gesteld voor ons!
* Een PresentatieBal. Alles komt samen op zaterdag 23 april 2016. Dan organiseren we een bal op een prachtige locatie in Tilburg: stadsbrasserie Dudok. Voor jullie gaan we ons nieuwe album presenteren samen met een Tilburgse support-act, iedereen kan komen dansen, inclusief de nieuwe aanwas uit onze workshops en we sluiten af met een mooie sessie waarin dans en muziek nog dichter bij elkaar komen. We hopen daarna vaker bals in Tilburg te kunnen organiseren! Dit is onze proefballon, met gratis toegang voor Tilburgers. Save the date!

Let’s Té together
We zijn trots op ons plan dat interessant is voor iedereen die met met balfolk te maken heeft of het wil leren kennen. Maar we kunnen het alleen samen met jullie werkelijkheid maken: een cd opnemen, de hele organisatie, de zaal en de werving van nieuw publiek kosten allemaal veel tijd en geld. We willen aan jullie vragen om ons te helpen dit mooie plan te realiseren door jullie financiële bijdrage. We hebben hier bij Tilburg-voor-Cultuur een prachtig platform om dat te kunnen organiseren: zij geven namelijk 50% van het benodigde bedrag als wij de andere helft van jullie krijgen. Een superdeal, waarbij jouw euro dus écht twee euro waard is. Natuurlijk krijgen jullie daar iets moois voor terug: alleen met delen en samenwerking komen we verder! Kijk hiernaast voor al het moois wat we voor jullie in petto hebben, van massages tot de nieuwe cd en een overnachting. We willen je hartelijk bedanken voor jullie hulp! Let’s Té together.

Emilyn, Niek, Sander en Conny

tepublistandingcopyrightAnkevaniersel

 

Dank!
We zitten bijna op 80%! Veel dank aan alle donateurs tot nu toe!

Allereerst willen we het team van Tilburg voor Cultuur bedanken dat we hier mogen crowdfunden. Daarnaast het team van Stichting Balfolkfabriek en Lily Martens van 24-7 Storytelling voor hun hulp in de voorbereiding en Dick Peterse van Beeld & Beweging voor de realisering van het promotiefilmpje. Fuaime Studio Breda, Stadsbrasserie Dudok Tilburg en kunstenaar Martijn van Gemert voor hun generositeit bij het opzetten van het project. Verder alle vrienden en familie die ons de afgelopen maanden in de voorbereiding hebben bijgestaan. Let’s make it happen! Let’s Té together.

Premium Acties
1e donateur: Hartelijke gefeliciteerd Susanne Greuter, jij was onze eerste donateur en ontvangt een extra exemplaar van ons nieuwe album, als wij onze actie halen.
Vanaf 12 oktober Alle premiums zijn vanaf nu weer beschikbaar! Zat je te azen op die romantische avond… het kan! Onze speel periode in oktober is voorbij, onze violiste is weer terug naar Canada. We hebben ontzettend genoten om weer met z’n vieren samen te spelen. Het resultaat kan je beluisteren in het volgende filmpje:

Té speelt Shadow Dance (Mazurka) op festival CaDansa


Ga naar de website van dit project

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

€10 of meer Digitale versie nieuwe cd
Je vindt onze muziek tof, dus wil je de muziek! Hier, je krijgt het album als mp3's beschikbaar en zelfs al vóór het presentatieconcert! Bedankt!
8 donaties
€20 of meer CD: Nieuwe album Té
We zijn trots, je krijgt 'm, gesigneerd en persoonlijk afgeleverd, met crowdfund-bonustrack in je mail!
24 donaties
€25 of meer Tunebook
Tilburg is going nuts! Een boek, muziekstandaard-proof, met Té-tunes en Tégenhangers uit Tilburg en de traditie. Voor de doe-het-zelf muzikant, met gratis online support in de vorm van meespeel-tracks!
6 donaties
€30 of meer CD + presentatieconcert
Balfolk moet je doen, op live-muziek! We vinden het prachtig dat jullie ons mee naar huis kunnen nemen, maar nog leuker dat jullie ook met ons dansen. We presenteren onze cd in Tilburg en jij bent er bij! Onze dank is groot.
15 donaties
€50 of meer Té pretpakket I: share the cd
We hebben het allemaal voor je: twee gesigneerde cd's; één voor jou en één om weg te geven. Plus een kaartje voor het presentatieconcert. Alles voor onze fans.
6 donaties
€50 of meer Té pretpakket II: nieuwe fans
Je leert ons net kennen en vindt het allemaal te gek! Wij vinden het ook super dat je ons helpt. We geven je onze eerste CD Flamingo's Gambit graag erbij, naast het pakket van de nieuwe CD en een kaartje voor het presentatieconcert.
6 donaties
€50 of meer Té pretpakket III: de muzikant
Je bent muzikant en wilt met de cd mee kunnen spelen? Wij hebben onze noten gekraakt en op papier gezet. Natuurlijk heb je dan ook de cd nodig en wil je een keer live horen hoe we het spelen, dus voor jouw gift verdien je: een tunebook, de nieuwe cd én een kaartje voor het concert. Dankjewel!
17 donaties
€50 of meer Té pretpakket IV: massage
Je wilt ons graag supporten en houdt van verwennerij? Accordeonist Niek heeft gevoelige muzikantenhanden en stelt graag zijn massagetafel beschikbaar voor dit project. Een cadeautje voor jezelf of iemand anders; na een ontspanningsmassage van een uur met of zonder muziek kan je zo weer aan de slag om een ander project te supporten. En je komt natuurlijk naar ons concert! Bedankt voor je gift!
1 donaties
€50 of meer Té pretpakket V: een dansje
Muzikanten staan vaak op het podium en zijn moeilijk beschikbaar als danspartner. Voor jou maken we een uitzondering! Je kan kiezen uit een dansje met Conny, Niek of Sander; wij zorgen dat we beschikbaar zijn tijdens het presentatieconcert. Dan krijg je natuurlijk ook een kaartje daarvoor. Een gulle gever willen we graag persoonlijk bedanken.
€60 of meer Een dansje met Emilyn
De dame die in haar eentje Balfolk in Toronto (Canada) groot maakte: we zijn trots haar in de band te hebben, maar ze is natuurlijk altijd maar beperkt beschikbaar in Nederland. Maar, jij kan met haar dansen! Prachtig, jouw support verdient deze unieke danspartner op ons presentatieconcert. Inclusief toegang tot het concert, natuurlijk!
€100 of meer Balfolk serenade: intieme dans voor twee
Je vindt dansen helemaal geweldig, het liefst natuurlijk met je lief. Zou het niet nog leuker zijn, om gewoon in je huiskamer te dansen? Onze Valentijnsspecial is niet te missen: we sturen één van ons naar jou toe om live een mazurka (of twee..., of drie...) te spelen en jij verrast je lief met “Mini-Té voor twee”. Onvergetelijk, romantisch en wow, wat een support van jou!
1 donaties
€100 of meer Er gaat niets boven Groningen
Wil je dat ook eens ervaren? Hierbij een overnachting op een unieke locatie in Groningen voor 2 personen met ontbijt. www.ORKZ.nl. De locatie is dichtbij het centrum en is inclusief twee fietsen. Uw gastvrouw is Conny Essbach. Dankjewel voor je gift.
1 donaties
€125 of meer Het leven gaat wel over rozen: balfolk serenade plus roos
Je wilt de avond op en top romantisch hebben. Wij hebben ook een romantische imborst en begrijpen het helemaal. Sander of Niek komt spelen speciaal voor jullie, “Mini-Té voor twee”, met roos in zijn mond én een roos die jij aan je lief kunt presenteren. Bedankt voor je gift, maar... gezongen liedjes bij deze optie niet inbegrepen!
1 donaties
€160 of meer Wij-zijn-toch-zeker-Sinterklaas-niet?!
Een gulle gever weet wat hij wil: hij wil uitdelen. Je wilt ons supporteren, maar ook de wereld iets teruggeven. Het is nog geen seizoen voor pepernoten, maar wij hebben onze nootjes op cd gezet. Een pakket van 10 cd's is voor jou en jij bent nú al klaar met sinterklaasshoppen! Natuurlijk mag jij ook naar binnen bij ons presentatieconcert en krijg je de digitale versie van de cd al van te voren opgestuurd. Bedankt!
1 donaties
€160 of meer Workshop
Té is een kwartet van vier muzikanten met elk hun eigen specialiteit. Delen is ons thema, wij komen graag onze kennis delen. Wil je tunes leren met Niek, arrangeren en variëren met Sander, improviseren met Conny of (Canadees) folk fiddlen met Emilyn? Eén van ons gaat twee uur met jou en een groep enthousiastelingen aan de slag om onze ervaring aan jouw mensen over te brengen.
1 donaties
€200 of meer Ontspannende romantische avond
Jij wilt het helemaal voor elkaar hebben: eerst voor beiden een ontspanningsmassage van Niek, zodat je daarna helemaal klaar bent om te dansen met je lief in de huiskamer. Maar na een dansje of drie laten we jullie alleen, want sommige dingen moet je zelf doen. Zulke gulle gevers verdienen een droomavond!
€500 of meer Té trio optreden
Onze specialiteit: balfolk muziek maken. Jij: fan of organisator. Wij komen bij jou spelen, het Nederlandse deel van de band: Conny, Sander en Niek op jouw podium, of het nu de huiskamer of een danszaal is. We spelen een uur of twee voor jouw dans- of luisterpubliek. Of ze nu zitten of staan, wij zetten het publiek in beweging! Bedankt voor je gulle gift. Datum in overleg.
€600 of meer Té kwartet optreden
Wij zijn er alle vier voor jou en doen waar wij goed in zijn: balfolkmuziek maken, zorgen voor een heerlijke dansavond, de spreekwoordelijk voetjes van, danwel op de vloer krijgen. Geweldig dat je ons zo wilt steunen. Datum in overleg.