Vacature algemeen coördinator Cultuurfonds

download deze vacature als pdf

Stichting Cultuurfonds Tilburg  is per direct op zoek naar een
Algemeen coördinator Cultuurfonds

gemiddeld 8 uur per week


Over Cultuurfonds Tilburg
Een stichting waarin het bedrijfsleven  en de gemeente Tilburg samenwerken om culturele- en  kunstprojecten mogelijk te maken, dat is het Cultuurfonds Tilburg. Het fonds is géén subsidieverstrekker. We stimuleren cultureel ondernemerschap van makers. Dat doen we met ons platform Tilburgvoorcultuur.nl. Stichtingen, verenigingen en personen kunnen voor de realisatie van kunst en/of cultuur-projecten een financiële bijdrage aanvragen. We verwachten dat projecthouders zelf de achterban, de crowd, financieel laten bijdragen aan het project. Geslaagde crowdfundprojecten  ondersteunt het fonds met een extra financiële bijdrage, boven op het door de crowd bijeengebrachte bedrag.

Tilburg is een bruisende en levendige stad. Ondernemen in het culturele veld vinden wij belangrijk en interessant, daarom stimuleren wij graag culturele projecten binnen Tilburg. Onze aandachtsgebieden zijn culturele projecten in de breedste zin van het woord: beeldende kunst, muziek, theater, dans, (audiovisuele) media, kunst- en cultuureducatie, cultureel erfgoed.

Onze huidige coördinator heeft elders een functie aanvaard.

functieomschrijving
Als coördinator ben je de spil in het web voor het fonds. Je bent het eerste aanspreekpunt voor (potentiele) projecthouders, donateurs en het bestuur. Je begeleidt projectaanvragen van een eerste schets tot formele aanvraag. Die leg je vervolgens voor bij het bestuur. Gedurende  de crowd-fundingperiode ondersteun je de projecthouder waar dat nodig is. Op sociale media, in nieuwsbrieven zorg je voor zichtbaarheid van het project en het fonds. Je onderhoudt proactief ons platform tilburgvoorcultuur.nl en kunt daarbij rekenen op de inzet en betrokkenheid van onze web-partner. Bij voorkeur ga je zelf op zoek naar geschikte projecten en zie je kansen voor het fonds, projecthouder(s), de stad. Je ondersteunt het bestuur rondom bestuursvergaderingen en bij administratieve en organisatorische zaken.

wij vragen

  • Ervaring in de culturele sector is een must, organiseren zit in je bloed.
  • Je kunt zelfstandig werken, hebt daarvoor de benodigde apparatuur beschikbaar.
  • Je bent voldoende flexibel om verspreid over een week beschikbaar te zijn.
  • Je hebt gewerkt voor diverse opdrachtgevers en projecten, waardoor een brede ervaring wordt binnengebracht die kan leiden tot nieuwe inzichten en aanpak.
  • Je hebt ervaring met projectorganisaties en bij voorkeur binnen een fonds.
  • Je bereidt de financiële afhandeling van projecten voor; administratief ben je goed onderlegd.
  • Je hebt ervaring met WordPress en Mailchimp. Voor sociale media draai je je hand niet om.
  • Bij voorkeur ben je zelfstandige (zzp).


meer informatie
Informatie over het fonds is terug te vinden op ons platform: www.tilburgvoorcultuur.nl. Neem bij vragen contact op met de huidige coördinator: Joost Veuger op 013-5944570 of mail hem op joost.veuger@cultuurfondstilburg.nl.

reageren?
Sollicitaties met CV en referenties kun je voor 1 mei richten aan het bestuur via algemeen@cultuurfondstilburg.nl o.v.v. ‘Sollicitatie coördinator Cultuurfonds’.

De eerste gesprekken vinden plaats in week 16 en 17.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.