Start een project

Start een project

Wat tof dat je een project wilt crowdfunden via TilburgvoorCultuur!

Hieronder lees je over de stappen tot een succesvolle aanvraag toe:

 1. neem de checklist door
 2. doe de formele aanvraag met het aanvraagformulier
 3. wacht je beoordeling af

Stap 1: check of je project geschikt is

Doorloop de checklist!

checklist vinkjes

Heb je alle vragen met ja beantwoord? Op formele gronden zit het goed met je project. De volgende stap is het aanmaken van een account op tilburgvoorcultuur. Via dit account kun je het project aanmelden door het digitale aanvraagformulier te downloaden.


Stap 2: aanvraag indienen

 1. Insturen van een aanmeldingsformulier
  Alles begint bij het invullen van het aanmeldingsformulier (download, word 37kb).
  We vragen een beknopte omschrijving van je project, een realistische begroting, het belang van je project voor Tilburg en je plan van aanpak voor het crowdfunden. Dit laatste is niet onbelangrijk; hoe denk je namelijk de financiering van je project via tilburgvoorcultuur.nl waar te maken? Heb je het aanmeldingsformulier ingevuld, mail het dan naar: algemeen@cultuurfondstilburg.nl. De aanvraag zal in eerste instantie worden gecontroleerd op volledigheid. Ontbreekt er iets dan nemen we contact met je op.
 2. Beoordeling aanvraag
  Binnen 14 dagen krijg je bericht van het bestuur. Bekijk onderstaande afbeelding voor de beoordeling.
 3. Akkoord bestuur
  Na positief advies van de commissie beslist het bestuur van Cultuurfonds Tilburg of je project zal worden toegelaten. Deze onafhankelijke commissie beoordeelt de aanvraag op inhoudelijke criteria.
 4. Crowdfunden!
  Nadat je ‘akkoord’ hebt gekregen op je project, dan maken we in overleg met jou een eigen project-pagina aan. Deze projectpagina kun je delen met je (toekomstige) donateurs. Staat je project eenmaal live dan heb je voortaan zelf de regie over de pagina zonder tussenkomst van het Cultuurfonds Tilburg. In je eigen dashboard omgeving kun je op ieder gewenst moment van de dag de status van je project volgen,  inclusief een overzicht van je donateurs.

Beoordeling bestuur:

beoordeling-bestuur-geschiktheid-crowdfunding


Stap 3: project realiseren

Na een succesvolle campagne kun je starten met de realisatie van je project. Na afronding van het project, en nadat dat je een inhoudelijk verslag en financiele verantwoording hebt overlegd, keert het fonds het door jou behaalde bedrag uit.


Vragen beantwoorden we graag!

Mocht je hulp nodig hebben bij het invullen van het formulier of heb je andere vragen, laat het ons weten. Mail naar algemeen@cultuurfondstilburg.nl. Je kunt ook telefonisch contact opnemen via 013-5944570. We zijn er om je te helpen. Ook wanneer je geen compleet formulier hebt, vragen wilt stellen of wilt sparren, zijn we er voor je. Aarzel niet om contact op te nemen.


Daarnaast plannen we iedere maand een bijeenkomst in voor alle potentiële projecthouders. De volgende bijeenkomst is op 27 januari 2017 bij Theaters Tilburg. Meld je aan via: algemeen@cultuurfondstilburg.nl. Tot dan!