116
donateurs
€14510
van €14175 gedoneerd
Er kan niet meer gedoneerd worden op dit project.

Tilburg op Vleugels

102.4% behaald

Projecteigenaar: Stichting Sporck

ONS PROJECT

Een internationaal vierdaags pianofestival dat jong Tilburgs talent combineert met gevestigde namen uit binnen- en buitenland. Een feest voor liefhebbers van zowel oude als hedendaagse klassieke muziek.

WAAROM TILBURG OP VLEUGELS?
Met dit pianofestival wordt Tilburg getrakteerd op een tot de verbeelding sprekend internationaal festival voor klassieke muziek. Aanleiding voor Tilburg op Vleugels is de 65e verjaardag van de Tilburgse componist Jo Sporck in de herfst van 2018. Met unieke optredens van diverse internationale musici in de prachtige Concertzaal van onze stad, zet Tilburg zich op de kaart als een stad die ruimte biedt aan een breed spectrum van muzikale evenementen. Door Fontys Hogeschool van de Kunsten bij het festival te betrekken, kan Tilburg zich presenteren als een broedplaats voor jong talent.

WAT IS ER ZO BIJZONDER AAN DIT FESTIVAL?
Tilburg op vleugels is het eerste meerdaagse festival voor klassieke muziek in onze stad. Door de combinatie van jonge talenten en musici van internationale reputatie willen we een breed publiek bereiken. Om zoveel mogelijk inwoners van de muziek te laten genieten, vinden de
programmaonderdelen plaats op verschillende locaties. De uitvoeringen kunnen worden bijgewoond voor een kleine bijdrage en soms zelfs gratis.

HOE GAAT HET FESTIVAL ER UITZIEN?
Op zaterdag 29 september 2018 vindt een ludieke zoektocht plaats naar het pianotalent van 2018, met een rijdend podium door de stad. De muziek zal worden uitgevoerd op een aantal centrale plekken in de Tilburgse binnenstad.

Op vrijdag 5 oktober 2018 lossen vier pianisten met internationale uitstraling elkaar af tijdens een pianomarathon. De uitvoerende musici zijn: de uit Duitsland afkomstige Severin von Eckardstein, Bobby Mitchell uit de Verenigde Staten, Daan Vandewalle uit België en Ralph van Raat uit Nederland. Zij spelen spectaculaire fragmenten uit de pianoliteratuur.

Op zondag 7 oktober presenteren studenten en docenten van Fontys Hogeschool van de Kunsten een concert bij Frans van de Sande Piano’s aan de Leharstraat in Tilburg. Zij spelen daar muziek voor 4, 6, 7 en 8 handen, gecomponeerd door Jo Sporck en W.A. Mozart.

Hoogtepunt is het jubileumconcert op zondag 14 oktober in de Tilburgse Concertzaal. Dit concert toont een dubbelportret in de vorm van twee pianoconcerten: van Jo Sporck en Amadeus Mozart, oude en hedendaagse klassieke muziek naast elkaar. Uniek hierbij is, dat de solist in een wisselende rol ook optreedt als dirigent. Op het programma staat de wereldpremière ‘Zindering’ van Jo Sporck en een van de mooiste pianoconcerten van Mozart: Pianoconcert nr. 22 in Es Dur. Antal Sporck en Alexei Kornienko gaan zich wagen aan deze avontuurlijke muzikale uitdaging. Dat doen ze in samenwerking met het orkest Casco Phil uit Antwerpen, bekend door zijn grensverleggende projecten en zijn speciale opvatting van de klassieke orkeststructuur.

WAAROM EN WAARVOOR HEBBEN WE GELD NODIG?
Het festival wordt georganiseerd door de Stichting Sporck. Zij beschikt niet over de middelen om zo’n groot evenement zonder hulp van subsidiegevers en donateurs te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan de zaalhuur, de honorering van het orkest en de pianisten, die we zonder een behoorlijke vergoeding niet kunnen aantrekken. Bovendien willen we de diverse evenementen voor iedereen toegankelijk maken en de entreeprijzen zo laag mogelijk houden. Daarom hebben we naast de subsidies ook jouw donatie nodig om ‘Tilburg op Vleugels’ tot een onvergetelijk evenement te maken.

MAAK ‘TILBURG OP VLEUGELS’ MOGELIJK EN DONEER!
Help ons dit festival mogelijk te maken. Elk bedrag is welkom!
Het mooie van crowdfunding is, dat je er ook iets voor terugkrijgt. Als je 25 euro of meer doneert, bieden we een tegenprestatie in de vorm van entreekaarten, uitnodiging voor een muzikale avond of deelname aan een muziekcursus van Jo Sporck.

Maak je keuze uit de lijst rechts in het scherm!

Extra: De naam van de meest gulle gever zal vermeld worden boven de partituur van het pianoconcert ‘Zindering’.

LET OP: Het totale bedrag dat we me deze actie willen halen is € 14.175,00. Hiervan moet minimaal € 7424,00 worden ingezameld via donateurs, waarna Cultuurfonds Tilburg het bedrag met € 6750,00 ophoogt. Als we niet voor 8 februari 2018 € 7424,00 hebben ingezameld, ontvangt de Stichting geen bijdrage van het cultuurfonds en krijgen alle donateurs hun donatie terug.

 1. ritavanhoek@home.nl zei:

  27 december 2017 om 15:25

  Weer een mooi initiatief met pianomuziek; wie wil dat niet? Alvast proficiat Jo en heel veel succes met dit project.

 2. Anoniem zei:

  27 december 2017 om 17:12

  “Tilburg op vleugels” geeft klassieke pianomuziek de rol, die het moet hebben. Dit is het begin!
  Een piano leerling.

 3. eadouwes@yahoo.com zei:

  27 december 2017 om 20:17

  Unieke kans om op zondag 14 oktober de wereldpremière van een PIANOCONCERT van eigen bodem te horen!

 4. heinvisser@hetnet.nl zei:

  5 januari 2018 om 14:25

  een unieke gelegenheid Elke liefhebber van pianomuziek zou deze mogelijkheid met beide handen moeten aangrijpen!

 5. Edward Meijer

  Edward Meijer zei:

  14 januari 2018 om 11:18

  Wat een mooi project, ik kan dit dan ook van harte ondersteunen.
  Heel veel succes!

  Muzikale groet, Edward Meijer
  Piano & Vleugel onderhoud

 6. Marga zei:

  1 februari 2018 om 15:31

  Proficiat Jo !
  Heel veel succes met de realisatie van jouw initiatief voor dit unieke project.

 7. Present Simple Tense formation in English zei:

  12 maart 2018 om 12:26

  Thanks to the combination of young talents and musicians of international reputation, you can easily reach a wide audience.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

€25 of meer 1x ticket slotconcert of pianomarathon
Naar keuze!
22 donaties
€50 of meer 2x ticket slotconcert of pianomarathon
Naar keuze!
56 donaties
€75 of meer 1x ticket concert slotconcert/pianomarathon + lezing Jo Sporck, voorafgaande aan concert
Naar keuze!
2 donaties
€100 of meer Uitnodiging besloten muzikale avond met hapjes en drankjes met componist Jo Sporck als gastheer
14 donaties
€150 of meer Deelname aan cursus ‘Anders luisteren naar muziek’ door componist Jo Sporck
1 donaties
€200 of meer Deelname aan cursus Anders luisteren naar muziek door door Jo Sporck plus 4 entreekaarten voor het slotconcert of deelname aan cursus Anders luisteren naar muziek door Jo Sporck plus 4 entreekaarten voor de pianomarathon
Naar keuze!
9 donaties