32
donateurs
€8441.83
van €8000 gedoneerd
Er kan niet meer gedoneerd worden op dit project.

Proeve(n) van Sporck

105.5% behaald

Projecteigenaar:

Klik hier voor een video over dit project

Jo Sporck wordt 60 en trakteert. Kom proeven met je oren!

Dat kan in oktober. Dan organiseren we 3 muzikale traktaties in Tilburg met als motto: Proeve(n) van Sporck. Voor die traktaties vragen wij uw ondersteuning, we hebben € 8.000 nodig. Tegenprestaties zijn er in soorten en maten. Laat muziek klinken, doneer, kom horen, proef Sporck met je oren!

 

3 x trakteren en proeven

Koopkracht zaterdag 5 oktober vanaf 14.00 uur in het centrum  Tilburgse koren geven een verrassend muzikaal commentaar op winkelen (en geld uitgeven). In de binnenstad, op verschillende locaties.  Jo Sporck en de koren laten horen hoe luchtig serieuze muziek kan zijn.

Jubileumconcert Proeve(n) van Sporck  zondag13 oktober  15.00 uur in Concertzaal Tilburg. Een spetterend concert als muzikaal geschenk aan Tilburg. Op het programma de kroonjuwelen van Sporck, zoals zijn ruimtelijke compositie Ketting II voor tien basklarinetten. En de wereldpremière van Vier Psalmen, waarin Jo Sporck een brug slaat tussen de 16e eeuwse polyfonie van de Lage Landen en muziek van nu. Uitgevoerd door  Ad Parnassum.

Zokaho! Zondag 6 oktober 11.30 uur bij Van de Sande piano’s in Tilburg. Muziek? Dans? Vleugels voor, achter, links en rechts? Zokaho is het allemaal!  Ruimtelijke muziek met dans. Een nieuw werk voor vier vleugels. Uitgevoerd in samenwerking met Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

 

Jo Sporck

De componist Jo Sporck heeft in Tilburg zijn sporen getrokken: veel van zijn composities beleefden hier hun première, zijn recensies in het Brabants dagblad zijn jarenlang ijkpunt geweest voor muziekliefhebbers. Hij richtte  kamermuziekpodium de Link op, en organiseerde het festival Tilburg Toonbaar ter ere van 200 jaar Tilburg. Via zijn blog op www.sporck.nl volgt en becommentarieert hij het hedendaags  muziekleven. De stichting Sporck promoot zijn muziek in binnen- en buitenland. Zo zijn er ter ere van zijn 60ste verjaardag concerten plaats in Nederland (Tilburg, Heerlen) en in Rusland en de Oekraïne.

 


Ga naar de website van dit project
 1. Wim Gianotten zei:

  12 mei 2013 om 13:36

  Ik wil € 10,= schenken

 2. mr.C.J.M.v.Poppel zei:

  17 mei 2013 om 21:05

  prachtig initiatief! ik wil € 25,00 schenken

 3. Peter en Tiny Keijers zei:

  16 juni 2013 om 10:50

  Gezien de bijzondere traktaties kunnen wij nauwelijks wachten tot de 60e verjaardag !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

€10 of meer
Wij bedanken je op www.Sporck.nl
€25 of meer
Wij bedanken je op www.sporck.nl + toegangskaart jubileumconcert 13/10 inclusief nazit, + gesigneerde CD met kamermuziek van Jo Sporck
4 donaties
€50 of meer
Als hierboven, en daarbij: ‘Voorproeven bij Sporck:’ inleidende lezing inclusief hapje en drankje bij de componist thuis.
5 donaties
€250 of meer
Workshop ‘beleef muziek’ door Jo Sporck + 10 toegangskaarten concert 13/10. Voor vrienden- /vriendinnengroep, organisatie of bedrijf
1 donaties
€500 of meer
Uw eigen compositie, op uw lijf geschreven door Jo Sporck, + 2 toegangskaarten concert 13/10 + naamsvermelding programma jubileumconcert