35
donateurs
€4370
van €4200 gedoneerd
Er kan niet meer gedoneerd worden op dit project.

Mens, Muziek, Machine: Opera in overdrive

104% behaald

Projecteigenaar: Tilburgse Opera

Een muziekspektakel met een live operakoor, orkest, danseressen, streetdancers en een graafmachine. Dat is Opera in Overdrive, een initiatief van de Tilburgse Opera. Met dit evenement opent de Tilburgse Opera de Week van de Amateurkunst in Tilburg op zaterdag 28 mei op het Pieter Vreedeplein. De tweede uitvoering is op zondag 5 juni op De Heyhoef in de Reeshof.

Vindt u ook dat Opera al jaren een “stoffig “ imago heeft? Op zich is dat niet vreemd, omdat opera- gezelschappen zich bijna altijd op de klassieke manier presenteren. Klassieke kostuums en decors bevestigen dit beeld.

De Vereniging Tilburgse Opera wil graag dit vastgeroeste beeld doorbreken en geeft door een tweetal
uitvoeringen in het kader van de Week van de Amateurkunst aan dat Opera door het gebruik maken van de vele technische mogelijkheden en cross-overs nog springlevend is en kan blijven.

Zij hebben de culturele amateurwereld benaderd om samen een nieuwe uitdagende voorstelling op de kaart te zetten. Daarbij is er een belangrijke rol voor jongeren weggelegd. Het koor, dat hoofdzakelijk uit ouderen bestaat, wordt bij haar uitvoeringen begeleid door een orkest met louter jonge mensen.

Daarnaast worden een aantal liederen en orkeststukken begeleid door jonge danseressen. De opening van de uitvoeringen zullen u verrassen. Ook hierbij speelt de jeugd de belangrijkste rol.

De combinatie van alle culturele disciplines, aangevuld met moderne techniek maakt er een verrassend geheel van.

Wij denken u hierdoor een geheel andere kijk op OPERA te kunnen bieden.

Om dit alles te kunnen realiseren hebben wij uw hulp nodig. Bent u met ons van mening dat opera, in
een modern jasje gestoken, geen stille dood hoeft te sterven steun ons dan via onze crowdfundingsactie
op TilburgvoorCultuur.nl.

Wij zijn u dankbaar voor uw hulp. Onder de rubriek “tegenprestatie” kunt u lezen welke tegenprestatie wij kunnen en willen leveren als uiting van onze dank voor uw financiële steun.

De eerste repetitiefoto’s:

IMG_0037 IMG_0050 IMG_0051  IMG_0071 IMG_0075 IMG_0082 IMG_0002 IMG_0007


Ga naar de website van dit project
 1. Jevo zei:

  14 maart 2016 om 21:28

  Beste mensen,
  Ik kreeg na de donatie een bericht te zien dat mijn donatie helaas mislukt was en ik het opnieuw kon proberen. Tegen de (negatieve) ervaring met een project dat ik vorig jaar zelf heb opgezet heb ik even mijn bankoverzicht bekeken waaruit bleek dat mijn donatie wel gestort was. Zou u zo vriendelijk willen zijn de storting te willen controleren en uw website zo in te richten dat dergelijke niet onnodig getoond worden!!
  Vriendelijke groet, Jan van Oevelen

 2. Cultuurfonds Tilburg zei:

  15 maart 2016 om 09:47

  Beste Jan, wat vervelend om te lezen. Er is een storing bij Ideal geweest. We pakken dit op, zoeken het uit en ik bericht je verder via e-mail.
  Hatelijke groet, Joost Veuger, Cultuurfonds

 3. Hongmei Wang zei:

  21 maart 2016 om 14:17

  Een zeer goede zfeer Koor!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

€10 of meer Adagio
Ontvangt eenmalig een digitaal nieuwsmagazine met alle informatie over voorstellingen, ontwikkelingen en initiatieven. U wordt genoemd als donateur op de website www.tilburgseopera.nl.
1 donaties
€25 of meer Adagietto
Ontvang twee keer een digitaal nieuwsmagazine voor vrienden, met alle informatie over voorstellingen, ontwikkelingen en initiatieven rondom Opera in Overdrive. U wordt genoemd als donateur op de website www.tilburgseopera.nl en ontvangt een collectie van de mooiste repetitie- en uitvoeringsfoto’s.
3 donaties
€50 of meer Andante
Ontvang twee keer een digitaal nieuwsmagazine voor vrienden, met alle informatie over voorstellingen, ontwikkelingen en initiatieven rondom Opera in Overdrive. U wordt genoemd als donateur op de flyer van Opera in Overdrive en website www.tilburgseopera.nl. en ontvangt een collectie van de mooiste repetitie- en uitvoeringsfoto’s.
8 donaties
€100 of meer Andantino
Naast de toezeggingen uit vorige tegenprestaties: Het nieuwsmagazine voor vrienden met alle informatie over voorstellingen, ontwikkelingen en initiatieven rondom Opera in Overdrive. Twee kaarten voor een door Tilburgse Opera georganiseerd concert of uitvoering in 2016. Een familie fotoshoot bij u thuis door een koorlid/fotograaf.
7 donaties