53
donateurs
€9025
van €11025 gedoneerd
Er kan niet meer gedoneerd worden op dit project.

Luster - Clay in Sculpture Today

81.9% behaald

Projecteigenaar: Fundament Foundation

 

LUSTER-blok-600px

Luster – Clay in Sculpture Today
Tussen 2000 en 2015 heeft Fundament vijf edities van Lustwarande georganiseerd in De Oude Warande. Dat willen we blijven doen, iedere vier jaar. We vinden echter dat dit prachtige bos en de stad Tilburg méér verdienen. En daarom hebben we besloten om vanaf nu jaarlijks exposities in dit achttiende eeuwse park te laten plaatsvinden, zodat De Oude Warande in enkele jaren tijd uitgroeit tot internationaal podium voor hedendaagse sculptuur in Tilburg.

Luster – Clay in Sculpture Today is de eerste expositie in deze nieuwe koers. Van 17 september tot en met 30 oktober zullen elf internationale kunstenaars nieuwe werken in klei en keramiek presenteren, verspreid over het park.

Wil je een zeer bijzondere expositie in het mooiste park van Tilburg mogelijk maken, ondersteun ons en kom vanaf 17 september een kijkje nemen!

Het aantal exposities dat de laatste jaren gewijd is aan keramiek in de hedendaagse kunst is opmerkelijk. Deze hernieuwde belangstelling vloeit voort uit onze herbezinning op de omgang met de natuur, beseffende dat de aarde niet onuitputtelijk is. Een herverkenning van het klassieke ambacht, een associatie die onlosmakelijk met klei verbonden is, past hier feilloos bij. Klei als materiaal dat door de kunstenaar met de blote hand bewerkt wordt, verbindt het lichaam direct met de aarde, zowel in de betekenis van globe als van grond, modder en land.

De expositie Luster – Clay in Sculpture Today sluit aan bij deze hernieuwde belangstelling maar gaat een stap verder door kunstenaars uit te dagen nieuwe werken in klei en keramiek te maken voor de openbaarheid van het park. Thema’s als ordening, het aardse, rituelen, folklore en mythe zullen aan bod komen. Vooral geldt dat deze werken ons leven extra glans verlenen.

Guido Geelen - Gebakken klei (2015)Jesse Wine - Let me Entertain You (2015)(1) Guido Geelen – Gebakken klei (2015) – (2) Jesse Wine – Let me Entertain You (2015)

Cameron Jamie - Untitled (2015)Marien Schouten - Kop (2013)

(1) Cameron Jamie – Untitled (2015) – (2) Marien Schouten – Kop (2013)

Gert & Uwe Tobias - Ohne Titel (2012)Johan Tahon - Grigory V (2012)Anne Wenzel - Damaged goods (2013)

(1) Gert & Uwe Tobias – Ohne Titel (2012) – (2) Johan Tahon – Grigory V (2012) – (3) Anne Wenzel – Damaged goods (2013)

Deelnemende kunstenaars:

 • Caroline Coolen (BE)
 • Daniel Dewar & Grégory Gicquel (GB/FR)
 • Alexandra Engelfriet (NL)
 • Guido Geelen (NL)
 • Cameron Jamie (VS)
 • Markus Karstieβ (DE)
 • Marien Schouten (NL)
 • Johan Tahon (BE)
 • Gert & Uwe Tobias (DE)
 • Anne Wenzel (DE)
 • Jesse Wine (GB)

Als je het belangrijk vindt dat er voortaan ieder jaar een internationale expositie in het mooiste park van Tilburg plaatsvindt, steun ons dan met jouw bijdrage. We kunnen niet zonder.

Donaties
In het hierboven getoonde gedoneerde bedrag is een eerste bijdrage van het Cultuurfonds opgenomen.


Ga naar de website van dit project
 1. th.veel@gmail.com zei:

  3 september 2016 om 09:43

  De Lustwarande was altijd al een genot om naar uit te kijken en nu kan ik me zelfs elk jaar verheugen!

 2. Colin Peters zei:

  7 september 2016 om 22:32

  hey fuckers, bizar en schaamteloos om aan mij een financiele ondersteuning te vragen. Fundament staat nog €2500,- bij mij in het krijt voor gedane arbeid voor de expo. Slow Burn.

 3. Reviews of essay writing service zei:

  17 mei 2017 om 09:42

  Good manner of telling, correct publish to take statistics concerning my presentation challenge count. It’s clearly enormously satisfactory and treasured put up.The writing fashion is advanced and the content material fabric is applicable. Thanks for the perception you provide the readers!.

 4. The annual exhibitions present the works in sculpture, created by the famous artists. The best works of modern art will be appreciated.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

€10 of meer €10 of meer
(1) Uitnodiging voor de opening van de expositie, (2) Drankje voor één persoon
11 donaties
€25 of meer €25 of meer
Uitnodiging voor de opening van de expositie + drankje voor twee personen en gratis publieksinformatie van de expositie
15 donaties
€50 of meer €50 of meer
(1) Uitnodiging voor de opening van de expositie + drankje voor twee personen, (2) Gratis publieksinformatie van expositie, (3) Gratis deelname aan een rondleiding op zondag
5 donaties
€100 of meer €100 of meer
(1) Naamsvermelding op de website van Fundament, (2) Uitnodiging voor de opening van de expositie + drankje voor twee personen, (3) Gratis publieksinformatie van de expositie, (4) Gratis deelname aan een rondleiding op zondag, (5) Gratis publicatie Wanderlust – Excursions in Contemporary Sculpture
7 donaties
€250 of meer €250 of meer
(1) Naamsvermelding op de website van Fundament, (2) Uitnodiging voor de opening van de expositie + drankje voor twee personen, (3) Gratis publieksinformatie van de expositie, (4) Gratis deelname aan een rondleiding op zondag, (5) Gratis publicaties Wanderlust – Excursions in Contemporary Sculpture en Grotto, (6) Gratis toegang tot public program.
7 donaties
€500 of meer €500 of meer
(1) Naamsvermelding op de website van Fundament, (2) Uitnodiging voor de opening van de expositie + drankje voor twee personen, (3) Gratis publieksinformatie van de expositie, (4) Gratis publicaties Wanderlust – Excursions in Contemporary Sculpture en Grotto, (5) Gratis toegang tot public program, (6) Persoonlijke rondleiding door curator Chris Driessen