91
donateurs
€5322
van €5250 gedoneerd
Er kan niet meer gedoneerd worden op dit project.

Café Theater Festival Tilburg

101.4% behaald

Projecteigenaar: Café Theater Festival Tilburg

Klik hier voor een video over dit project

Op 6, 7 en 8 april 2018 vindt de eerste spetterende editie van Café Theater Festival Tilburg plaats: jonge theatermakers, toffe cafés in Tilburg en unieke voorstellingen. De makers staan te trappelen om aan de slag te gaan, verschillende café-eigenaren zijn geïnteresseerd in een Tilburgse editie en het format is al 15 jaar op rij getest in Utrecht. Help jij mee om dit bijzondere festival in Tilburg te realiseren?

Het gezicht achter de Tilburgse editie van Café Theater Festival?
Wij, Glenn Markesteijn en Leon Caarls, zijn de twee Tilburgse pioniers van het Café Theater Festival (CTF). Sinds eind 2016 onderzoeken we samen hoe wij jonge theatermakers en publiek bij elkaar kunnen brengen. Onafhankelijk van elkaar hadden we hetzelfde idee: het Café Theater Festival, dat reeds bestaat in Utrecht, moet naar Tilburg komen!

Over Café Theater Festival: een bewezen succes!
Theater gaat over elkaar ontmoeten. Over het publiek en de spelers, over jezelf en de ander, over de echte wereld en die van de verbeelding. Het Café Theater Festival zet deze ontmoetingen centraal door theater het publieke domein in te slingeren, zodat het voor iedereen toegankelijk is. Verbeelding en ontmoeting vinden plaats op de paar vierkante meters van het café. Er ontstaan intense, intieme, prikkelende, verrijkende en verrassende ontmoetingen tussen aanstormende theatermakers en – soms onwetende – bezoekers. De wetten van het theater en de wetten van het café worden even vermengd tot de wondere wereld van het cafétheater: een speeltuin waarin niets is wat het lijkt en grenzen niet bestaan.

Geschiedenis
In 1987 beleefde het Café Theater Festival zijn primeur in twaalf kroegen in Utrecht. Ondanks groot succes stierf het festival vijf jaar later een stille dood. Dit tot grote spijt van Fred Besselse, die het festival in zijn eigen café De Potdeksel van dichtbij had meegemaakt. In 2004 besloot hij het festival nieuw leven in te blazen. Sindsdien hebben vele jonge, ambitieuze cultuurliefhebbers zich ontfermd over de organisatie van het festival. Met jaarlijks een nieuwe aanwas van jonge medewerkers ontstaan er steeds nieuwe ideeën en inzichten. Hierdoor zijn het festival en de organisatie voortdurend in ontwikkeling. Een landelijke uitrol laat dan ook niet langer op zich wachten: Tilburg, here we come!

Waarom een Tilburgse editie?
Tilburg kent een rijke culturele sector: een breed aanbod van kunstonderwijs, theaterhuizen, podia, musea en festivals. Een aantal grote namen, zoals Poppodium 013, museum De Pont, Woo Hah! en Festival Mundial, waar zelfs internationaal bereik mee is. Maar een locatietheaterfestival zoals het CTF is er nog niet. Het CTF brengt theater naar de publieke ruimte, zoals het café. Er is geen vierde wand; de bezoekers maken onderdeel uit van de voorstelling en staan er middenin. Er ontstaat een geheel nieuwe publieksetiquette die de bezoekers als vanzelf lijken te begrijpen. Omdat de theatermakers zich laten inspireren door Tilburg en haar cafés, ontstaan er verhalen waar een breed publiek zich in herkent.

Makers & locaties
We zijn al heel ver in onze zoektocht naar makers én cafés die willen meewerken. Tijdens de eerste editie van het Café Theater Festival in Tilburg gaan de creatieve makers je trakteren op bewegingstheater, teksttoneel, dans, cabaret, kleinkunst en muziek. Afhankelijk van de voorstelling die zij hebben gemaakt, worden de makers gekoppeld aan uiteenlopende locaties: van Spoorzone tot Piushaven.

Hoe kun je helpen?
Je kunt een donatie doen via deze pagina. Alle donaties samen maken dan (hopelijk) het uiteindelijke bedrag waarmee we het festival willen realiseren. CTF Tilburg geeft ook iets terug! Afhankelijk van het bedrag dat je doneert, kun je verschillende tegenprestaties verwachten. Naast een donatie zou steun door middel van mond-tot-mond-reclame en het delen op (social) media erg fijn zijn.

Waar gaan we dit bedrag voor inzetten?
Met dit bedrag willen wij ervoor zorgen dat we deze eerste editie van het Café Theater Festival Tilburg kunnen realiseren. We willen het CTF een gezicht geven en een breed draagvlak creëren in de stad. Zodoende gaan we het bedrag o.a. inzetten voor onze marketing en communicatiedoeleinden. Ook willen we ons artistieke programma realiseren met een deel van dit bedrag. Voorbeelden hiervan zijn de nodige begeleiding voor de jonge makers in de vorm van workshops op de makersdagen en randprogrammering.

 1. Lenadejager@icloud.com zei:

  10 januari 2018 om 09:17

  Hallo,
  Heb geprobeerd en donatie te doen maar de bankapp liep vast.

  Groet
  Lena

 2. Leon Carels zei:

  11 januari 2018 om 08:54

  Dag Lena, Wat vervelend. De organisatie doet melding en kijkt waar het probleem ligt. Probeer het gerust nog eens. Bij voorbaat dank!

 3. Ineke en Arie zei:

  5 februari 2018 om 16:16

  Heel veel succes!

 4. The laws of the theater and the laws of the cafe are mixed equally with the world of the cafe-theater because this is a playground where there is nothing, it seems, and there are no borders.

 5. Ellneli zei:

  26 februari 2019 om 17:22

  Generic Macrobid Free Consultation Bakersfield generic cialis Cephalexin Shelf Life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

€10 of meer Wauw! Dank voor de donatie
34 donaties
€25 of meer Verrassende CTF give-away…
28 donaties
€75 of meer Vermelding op de website en een shout-out op de facebookpagina.
1 donaties
€100 of meer Het bijwonen van een repetitie/workshop op een van de makersdagen van het CTF.
Op deze makersdagen worden de theatermakers gecoacht en klaargestoomd voor het festival (beperkt aantal plaatsen). + Vermelding op de website en een shout-out op de facebookpagina.
5 donaties
€125 of meer Gepersonaliseerd gedicht van onze programmeur en theatermaker Glenn Markesteijn.
Het enige dat hij nodig heeft is: jouw naam en een onderwerp. + Vermelding op de website en een shout-out op de facebookpagina.